Smak en perfekt espresso

En espressomaskin er et must på ethvert kontor eller hjem, spesielt når vinteren kommer og du trenger et ekstra kick av energi og varme. Kaffebarer finnes overalt i Norge, og i den siste tiden har kaffeforbruket økt i landet. 

Noen ønsker til og med å ha en profesjonell kaffetrakter for å glede seg over en kaffe av høy kvalitet hjemme. Men hvilken kaffemaskin kan gi deg den beste espressoen? 

La Marzocco kaffemaskiner er en velkjent espresso kaffemaskin som tilbyr den rette balansen mellom kvalitet og pris. 

Hvorfor La Marzocco er et populært merke?

Denne italienske kaffemaskinen har vært på markedet siden 1927. La Marzocco har dobbel så lang levetid som de billigere espressomaskinene. Hvis den trenger vedlikehold er delene tilgjengelige, og servicenettverket er raskt og pålitelig. Og den har en elegant italiensk design som gleder synet.

Det er også et godt alternativ for å øve på barista ferdigheter: du kan starte med en La Marzocco, takket være den kraftige dampstaven, er den perfekt for latte og cappuccino. Du vil få uovertruffen espresso kvalitet, sammen med maskinens holdbarhet.

Den har egen app

La Marzocco-appen for smarttelefoner kan lastes ned for både iOS- eller Android-enhet. Med appen kan du:

  • Slå maskinen på/av
  • Kontrollere temperaturen
  • Stille inn og aktivere forhåndsbrygging
  • Stille inn standby-modus
  • Sjekke totalt antall brygginger og maskinstatistikk
  • Auto-volumetriske innstillinger (på GS3)
  • Kontrollere flere enheter

Hvordan å lage en espresso

Det sies at en espresso skal ha en balanse mellom syre og sødme, med toner som minner om sitron eller ananas med en søt flekk som er mild og myk. Den ideelle smaken er kombinasjonen av ulike variabler som bryggeforholdet. 

Visuelt vil espressoen se tyktflytende ut som honning mens den brygges, og den endelige drikken skal være en tykk, mørk og gyllen krem.

Først trenger du hele kaffebønner, en kvern, en sabotasje, en bankboks og en vekt.

  1. Fjern portafilteret fra maskinen og tørk ut filterkurven slik at den er ren og tørr.
  2. Sett portafilteret på skalaen og tarer det til null.
  3. Doser riktig mengde kaffe for kurven du bruker.
  4. Jevne ut kaffehaugen i portafilteret ditt.
  5. Tapp kaffen.
  6. Skyll gruppen for å skylle av gammel kaffegrut eller olje.
  7. Sett portafilteret inn i gruppehodet.
  8. Plasser koppen(e) på en skala under portafilteret og tarer til null.
  9. Start bryggeprosessen.
  10. Stopp bryggeprosessen når du har nådd ønsket effekt.

Hver gang du lager en espresso, husk alltid å bruke en vekt for å måle oppskriften din, bruk en timer og rengjør espressomaskinen.