Få hjelp med pusten med en PEP-fløyte

Hvis du er en lungefibrose-pasient eller en KOLS-pasient, er du definitivt klar over problemet som kan oppstå med å puste når det dannes for mye slim i lungene. Og hvis det er tilfelle, så er det ett lite instrument du bør vite om – en PEP fløyte. PEP fløyten er et lite instrument som hjelper deg med å bli kvitt slimet som kan oppstå i lungene dersom du er KOLS- eller lungefibrosepasient. Den lille fløyten sørger for at det skapes et trykk i munnhulen som forplanter seg ned i lungene dine. Trykket sørger dermed for at luftveiene dine utvides, og det gjør at det kan komme luft ned bak slimet som sitter fast, slik at det kan løsnes. For mange lungefibrosepasienter og KOLS-pasienter er en PEP fløyte helt uunnværlig. Den kan kjøpes på nett, og hvis du derfor ønsker å prøve en, kan du kjøpe en PEP fløyte i dag.

Hva er en PEP fløyte?

Hvis du ikke allerede kan det lille smarte verktøyet, en PEP fløyte, så akkurat her kan du lære mye mer om hva det er og hva du kan bruke det til. En PEP fløyte er et lite stykke plast som har et munnstykke. I tillegg til et munnstykke har fløyten også en ventil og en motstand. De 3 tingene kombinert sørger for å hjelpe deg å puste hvis:

  • Du har slim i lungene som må løsnes
  • Du har problemer med å puste
  • Du vil ha en dypere og roligere pust

Dette er alle 3 ting som en PEP fløyte kan hjelpe deg med. Og nettopp av denne grunn er fløyten også egnet for pasienter med følgende sykdommer:

  • COL
  • Fibrose
  • Lungebetennelse
  • Andre lungesykdommer

Mange med lungesykdommer opplever at PEP fløyten er et godt verktøy for å fjerne og forhindre opphopning av slim i lungene.

Kjøp din PEP fløyte online i dag

Hvis du ønsker å bruke en PEP fløyte, er det essensielt at du først får en grundig veiledning om hvordan du bruker den. Det er for eksempel kun en fysioterapeut eller annet helsepersonell som kan sette motstanden i fløyta. Den må stilles inn slik at den passer deg, uansett hva du vil bruke den til. Men når det er sagt, kan du også bruke fløyta så mye du trenger når den er riktig stilt inn. De aller fleste pasienter bruker fløyta noen ganger daglig, og 4-5 ganger daglig er det vanligste for de som lider av mye slim i lungene. Så høres denne fløyten ut som noe du kanskje trenger i hverdagen? Da har du muligheten til å kjøpe en på nett i dag. Bare følg linken øverst i artikkelen.