Bør jeg velge lysrør for hjemmet og kontoret?

Lysrør er en god måte å spare penger og energi. De varer mye lenger enn vanlige pærer, så du trenger ikke bytte dem så ofte. Og siden de bruker mindre energi, hjelper de deg med å spare på strømregningen hver måned. Lysrør kommer i alle mulige former, størrelser og design. Så enten du trenger noe til hjemmet eller kontoret, er du sikker på å finne den perfekte løsningen. Men du er ikke sikker på hvilket lysstoffrør som passer for deg? Les videre for å lære mer om de forskjellige typene og hva de har å tilby.

Hva er fordelen ved å velge lysrør med LED?

Mange lyskilder går gradvis over til LED-lys, inkludert lysstoffrør. En av de store fordelene er det mange ganger lavere strømforbruket. De bruker betydelig færre watt for å produsere samme effekt. Levetiden til LED-rør er også generelt noe lengre. Og det betyr at du ikke trenger å bruke så mye penger på å bytte ut sprengte rør, da det skjer mye sjeldnere. Sist men ikke minst inneholder LED-rør ingen giftige gasser, som f.eks kvikksølv fra vanlig type. De kan derfor uten problemer gjenbrukes. Det er derfor flere fordeler med å bytte til LED-lyspærer!

Hvordan velger jeg det riktige lysrøret?

En overgang til LED-lysrør kan gi en rekke fordeler, men det er et par ting du bør huske på før du bytter til LED-rør. Nedenfor har vi samlet en liste over noen av de viktigste hensynene:

Stikkontakten: Ulike lysstoffrør har forskjellige fatninger, så sørg for å finne den tilsvarende stikkontakten til ditt LED-rør.

Lengden: Lysrør finnes i forskjellige lengder. Hver lengde tilsvarer vanligvis et spesifikt antall watt. Igjen, lengden og effekten på LED-røret ditt må samsvare med armaturet ditt.

Lysfarge: Du kan få lysstoffrør i ulike nyanser – varmhvit (2700 K), vanlig hvit (3000 K) eller dagslys (5000 K). Vurder hva slags atmosfære du vil skape i rommet ditt og velg den lyse fargen deretter.

Ikke alle lysrør kan konverteres til LED. Hvis du er usikker på om armaturet er kompatibelt, kontakt en profesjonell før du bytter.

Bør jeg bytte lysrør til lysrør med LED?

Lysrør har svært høy energieffektivitet, slik at du får mye lys for pengene. I tillegg har den generelle kvaliteten på lysstoffrør blitt betydelig forbedret de siste årene. Der ord som «flimmer» og «ustabil» tidligere var begreper som ofte dukket opp i denne sammenhengen, er dette ikke lenger et problem. Du får en stabil og kraftig lyskilde som også har relativt lang levetid.

Hvis du vurderer å bytte til LED-lyspærer, lurer du kanskje på om du må bytte ut eksisterende armaturer. Svaret på dette spørsmålet avhenger av alderen og typen av armaturene dine. Hvis du har eldre, tradisjonelle glødepluggarmaturer, må du sannsynligvis erstatte dem med nyere modeller. Men hvis du allerede har nyere armaturer, kan du ganske enkelt erstatte de gamle rørene med LED-rør. En overgang til LED-belysning kan gi mange fordeler, blant annet lavere energikostnader og bedre lyskvalitet. Så det er verdt å vurdere om du må bytte armaturet når du bytter til LED-belysning.